Čakre

Home Prva čakra Druga čakra Treća čakra Četvrta čakra Peta čakra Šesta čakra Sedma čakra  
                                                                                                                                                                                               

 

Čakre

Središta čovjekove životne energije. U istočnjačkoj medicini, koja je još davno prije Zapada otkrila «da je sve energija», sustav čakri ili energetskih središta ustanovljen je i priznat već tisućama godina, a danas se sve više uvažava i u zapadnoj kulturi, prije svega među liječnicima.

Čakre su energetska središta, transformatori energije, koji naše tijelo povezuju s univerzalnom svemirskom energijom (ta svemirska energija u različitim kulturama nosi različita imena: či prana, orgon.). One tu energiju usisavaju, dijele na sastavne dijelove i po energetskim kanalima ili nadijima šalju u žlijezde s unutrašnjim lučenjem, živce i krv.

Postoji više čakri. Najčešće govorimo o sedam glavnih čakri koje su smještene u sredini tijela, a raspoređene su odozdo prema gore – od trtice do glave – tako da svaka iduća podrazumijeva višu razinu postojanja. Čakre su povezane s živčanim centrima kralježnice i djeluju na zdravlje materijalnog tijela i duha. Svaka od sedam čakri napaja važne organe u materijalnom tijelu, te je povezana s njoj odgovarajućim organima, žlijezdama i spletovima živaca.

Čakre su zapravo stožasti vrtlozi, koji se vrte velikom brzinom i metaboliziraju energiju, a boje čakri povezane su s frekvencijom energije, koju čakra metabolizira pri određenoj brzini.

Svaka čakra ima svoju prednju i stražnju stranu. Prednja strana povezana je s čovjekovim osjećajima, stražnja s voljom.

Čovjek je zdrav, ako su mu čakre usklađene i otvorene za protok energije; što više energije protječe kroz čakre, čovjek je zdraviji.

Ako čakra ne može metabolizirati energiju, kažemo da je blokirana. Tok energije je preslab, pa pojedini dijelovi tijela nisu opskrbljeni s dovoljno energije.

Stoga postepeno nastaju kvarovi i smetnje koje prepoznajemo kao bolesti ili različite psihičke poteškoće na materijalnoj razini čovjekovog postojanja.

   


 

 

Što sami možemo učiniti:
 

Ako imamo poteškoća s korijenskom čakrom, koja je crvene boje, treba jesti hranu crvene boje: ciklu, ribizl, trešnje, rotkvice, rajčice.

Isto vrijedi i za sve ostale čakre osim za šestu, kojoj odgovara sve povrće, voće i tekućina (voda, čajevi) i sedmu koja se hrani putem disanja.


Američki liječnik, dr. Gabriel Cousens, za usklađivanje djelovanja čakri (također i svakodnevnog djelovanja) preporučuje vegeterijansku dijetu u duginim bojama. Hrana specifi čne boje osigurava energiju i ravnotežu energetskih središta, te čisti, izgrađuje i liječi žlijezde, organe i živčane centre, koji su povezani s energetskim centrima odgovarajuće im boje.

Dr. Cousens predlaže da ujutro unesemo energiju u prve tri čakre time što ćemo jesti hranu crvene, narandžaste i žute boje.

Oko podneva trebalo bi potaknuti srednje čakre jedenjem zlatno-žute, zelene i svjetlo plave
boje,

Dok navečer treba jesti hranu plave, ljubičaste i zlatne boje, s time da zlatna boja vrijedi kao posebna dopuna ljubičastoj.

Također se preporučuje nositi odjeću u boji te čakre.

 

                         

Nazovite na mob.: 

091/ 534 3844  .

I utvrdite:

  • Energetsko stanje pojedine ak. točke, a time i stanje određenog organa.

  • Koja vam hrana i preparati odgovaraju, a koji ne.

Najmanje jednom godišnje obavite elektroakupunkturnu dijagnostiku akupunkturnih točaka

 

 

Akupresurni tepih

 

Nazovite na: 091 534 3844   i dogovorite tretman

 

Home ] Prva čakra ] Druga čakra ] Treća čakra ] Četvrta čakra ] Peta čakra ] Šesta čakra ] Sedma čakra ]

Korisni linkovi